У Європі вводять нову систему контролю за імпортом. Митні правила зміняться

Березень 17 2021

Єврокомісія оголосила про початок нової системи контролю за імпортом (ICS2), який потрапляє до Європейського Союзу через кордони. Про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

Нова система контролю означає значне посилення “першої лінії оборони” Митного союзу проти загроз у сфері безпеки і безпеки товарів, які незаконно потрапляють в ЄС.

Нова система контролю за імпортом поступово буде заміняти існуючі митні механізми ЄС з контролю за безпекою та безпекою імпорту, це буде відбуватися з 15 березня 2021 року до 1 березня 2024 року.
На першому етапі вона охопить поштові та експрес-доставки, на другому, до березня 2023 року – вантажні повітряні перевезення, а в березні 2024 року – морський, залізничний та дорожній транспорт.

В основі оновленої системи – поліпшення контролю та обміну даними про походження товарів і ланок поставки.

Поряд зі стандартними процедурами нова система вперше буде включати можливість оперативного аналізу ризиків, який буде здійснюватися в режимі реального часу.

“Це передбачає введення єдиної електронної бази даних і обміну інформацією про існуючі ризики і торгових операцій, тісна співпраця між структурами Єврокомісії, митними органами країн-членів і представниками бізнесу”, – відзначили в ЄК.

Зовнішньоторговельний оборот України за перші два місяці поточного року зріс на 4,4% в порівнянні з січнем-лютим 2020 року і склав $ 17,5 млрд.

Джерело: biz.liga.net